Hoog Chinees bezoek bij AppliTek

aaaplitekAppliTek is een snel groeiende KMO uit Nazareth die analyseapparatuur ontwikkelt en produceert en voor milieu- en industriële toepassingen, en inmiddels actief is in meer dan 100 landen. Het bedrijf levert onder meer apparatuur die de werking van waterzuiveringsstations kan analyseren en optimaliseren.

CEO David Laurier en zijn team zijn dejongste tijd bijzonder actief om de buitenlandse expansie nog te versterken. Zo nam AppliTek recent nog deel aan de handelsmissie naar Peru onder leiding van prinses Astrid en staatssecretaris voor buitenlandse handel Pieter De Crem. Laurier schonk er één van de meest populaire meetapparaten van het bedrijf aan de Peruviaanse overheid. Het gaat om een meetapparaat met een waarde van 30.000 euro dat continu de vervuilingsgraad kan meten in afvalwater.

Op woensdag 12 november kreeg AppliTek hoog bezoek in eigen huis: Zhang Lirong, de vertegenwoordiger van China in Europa kwam een kijkje nemen bij het bedrijf. China wil de komende jaren immers werk maken van de strijd tegen vervuiling. “Het is algemeen bekend”, zegt David Laurier, “dat er in China nog een inhaalbeweging moet gebeuren op het vlak van milieuinspanningen. We maken ons sterk dat we daar met AppliTek een graantje van zullen kunnen meepikken en dat we op die manier onze positie in China nog zullen kunnen versterken.”