Horecaman Eric de Wagenaere blijft vernieuwen en verrassen

123eric__De Gentse horeca-ondernemer Eric De Wagenaere blijft aan de weg timmeren en vernieuwen. Met het nieuwe restaurant Alice krijgt Coeur d’Artichaut, dat verhuisd is naar het Marriot Hotel, er een nieuwe zus bij en op de plaats waar Peit Coeur huisde komt een gloednieuwe kruidenierszak met de naam Moor & Moor.

In Alice  gaat het team aan de slag van Petit Coeur. Alice staat wil de grandeur van vroeger doen herleven, maar dan zonder toeters en bellen en overdreven franjes. Dat komt tot uiting in het interieur van de nieuwe zaak, maar zeker ook in de gerechten:  klassiekers in een uniek jasje. Gewoon eten, zoals eten hoort te zijn.

“Denk daarbij aan tong in madeirasaus of een croque Parisien. zegt Eric de Wagenaere. “Alice is ook de naam van mijn moeder, die overleed toen ik 12 jaar was. Dit restaurant is een voor een stuk ook een eerbetoon aan haar, omdat het tenslotte zij is geweest die me de liefde voor het koken heeft bijgebracht.   Bij Alice zullen klanten  meer dan welkom zijn voor ontbijt, brunch op zondag, lunch en zelfs late lunch. Zelfs wie al gegeten heeft, kan er gerust de tijd nemen voor  een ijscoupe, thee, koffie en een lekker stuk taart als afsluiter.”

Door de verhuis van het team van Petit Coeur naar Alice, krijgt ook de locatie van Petit Coeur een nieuw bestaan. Daar zal zich nu  “Moor&Moor” vestigen, een  moderne kruidenierszaak die bewust voor een andere aanpak kiest. Het idee voor Moor&Moor is ontstaan uit de liefde van Yves De Moor voor voedselproducten met een persoonlijk verhaal, die duurzaam en op kleine schaal geproduceerd worden. Elk product dat verkocht wordt zal op voorhand moeten voldoen aan de vooropgestelde criteria of het komt er niet in! De liefde voor excellente en eerlijke producten zorgt ervoor dat Eric en  Yves ook geloven dat samenwerking hun kwaliteit nog zal versterken.