Het Kortrijkse consultancybedrijf horsum verhuist naar Gent. Het in 2011 opgerichte horsum wil de komende drie jaar sterker dan ooit inzetten op business ontwikkeling om zo verdere groei te realiseren. “We trekken daarvoor naar een nieuw en ruimer kantoor in Dok Noord in Gent”, zegt ceo Dennis Houthoofd. “Ook de aanwerving van een nieuwe juniorconsultant in 2017 getuigt van de groei, die horsum wil realiseren.” Ook in de nieuwe constellatie willen de beide zaakvoerders Frederik Vervoort en Dennis Houthoofd zelf betrokken blijven bij het veldwerk.

Het Kortrijkse horsum helpt grote en kleine bedrijven om hun business op snelheid te brengen door hen professioneel advies te geven op het vlak van processen, data, finance en business control. Er zijn wel meer consultancybedrijven met dit profiel, maar horsum wil zich naar eigen zeggen onderscheiden via een eigen aanpak. “Klanten appreciëren vooral onze pragmatische werkwijze en resultaatgerichtheid”, zegt Dennis Houthoofd. “Ze appreciëren ook enorm dat het team de juiste en voldoende ervaring heeft om de opdrachten uit te voeren. Dat onderscheidt horsum in veel gevallen van grote consultancykantoren, waarbij je de meest ervaren mensen vooral te zien krijgt bij de verkoopgesprekken en de final meetings. De vaak onvoldoende ervaren mensen voeren dan het eigenlijke project uit. Verder onderscheidt horsum zich ook van interim managers, omdat ze uitsluitend projectmatig werken. We bieden geen mensen aan, maar leveren advies. Iedere opdracht wordt op maat van de klant uitgewerkt.”

Dennis Houthoofd en Frederik Vervoort kennen elkaar van hun studententijd in Antwerpen. Ze hebben er een opvallend gelijkaardig carrièreverloop op zitten. Beide heren gingen na hun studies aan de slag bij één van de big four, om daarna over te stappen naar de industrie. Tot slot volgden beiden de roep tot ondernemerschap en werden zelfstandig consultant. Vervoort stapte in 2016 in bij horsum.