Startups legden op Gent Jazz mooie contacten

images3QC8Q2SHGent Jazz Festival organiseerde op 7 juli voor het eerst een uniek en betaalbaar hospitality-arrangement voor jonge ondernemers en startups, gekoppeld aan private netwerkmomenten met prominente figuren en gevestigde waarden uit het bedrijfsleven. De unieke netwerkingapplicatie van de Antwerpse startup Conversation Starter zorgde ervoor dat de deelnemers relevante nieuwe connecties konden leggen.

Els De Geyter van de startup Human Reef uit Oosterzele getuigt alvast dat het een bijzonder geslaagd concept was. “Ik ben veel langer gebleven dan ik van plan was”, zegt ze. “Gewoon omdat ik telkens weer op nieuwe interessante mensen botste.” Op 12 augustus wordt het concept nog eens overgedaan op Jazz Middelheim.

Dit initiatief kadert in het creëren van een nieuwe vorm van netwerk-boosten in de informele, ongedwongen sfeer van een jazzfestival“We halen de startups uit de comfortzone van hun normale netwerkevents waar ze op een vaste locatie en volgens een vast stramien steeds dezelfde mensen ontmoeten. Wij breken dat concept open en verleiden hen op het festivalterrein met een aantrekkelijk Vip-pakket en een grotere pool van businessopportuniteiten. We brengen met andere woorden business en pleasure samen op onze festivals, met een platform van vraag en aanbod waar jeugdige ondernemingsgeest en beproefde expertise elkaar ontmoeten, aldus festivaldirecteur Bertrand Flamang.

De formule is ook een win-win voor het festival zelf. Tim De Smet, Business Development Manager van beide festivals, vult aan: Startups zijn creatief, dynamisch, innoverend. We zijn ervan overtuigd dat ze onze festivals naar een hoger niveau tillen met hun aparte kijk op de bedrijfswereld en op evenementen. We gaan hen nadien niet alleen polsen hoe ze het initiatief ervaren hebben, maar ook met welke ideeën ze ons als festival kunnen doen groeien.” Daarom ook dat we voor dit project samenwerken met Unizo, VOKA, Start it @KBC, Student Ghentrepreneur en Startups.be. Deze partners zullen ons voor de editie 2017 alvast een startup mogen voorstellen met wie we een samenwerkingsverband kunnen aangaan dat ons festival een verdere upgrade verzekert.”

Vip-arrangementen voor bedrijven had Gent Jazz Festival & Jazz Middelheim al in zijn Vip-dorp. Nu was er dus ook een aparte Vip-zone voor student-ondernemers, startups, scale-ups, die zo contacten konden leggen met genodigden uit het Vip-dorp: captains of industry, CEO’s, CFO’s, COO’s, CIO’s, Sales, Digital & Marketing managers, vrije beroepen, consultants, investeerders.

Die contacten werden dus gelegd via Conversation Starter, een webapplicatie waarmee concrete verzoeken en aanbiedingen worden gedeeld en meetings ingepland. Designers die iemand zoeken om een prototype te producerenkunnen zo op de juiste man of vrouw botsen. Gent Jazz & Jazz Middelheim zijn de eerste Belgische festivals waar Conversation Starter wordt gebruikt, een primeur. Eerder wel het wel al ingezet op tientallen reguliere netwerkevenementen.