SINT-NIKLAAS – Aan het bestaande hotelgebouw langs de Koningin Astridlaan in Sint-Niklaas heeft Hotel Serwir een gloednieuw gedeelte toegevoegd. Een totaal van 1.000 vierkante meter geeft ruimte aan 24 luxueuze kamers en aan extra personeelsleden.

Het uitbreidingsproject van Hotel Serwir is een maand vroeger klaar dan gepland. “Een investering die zijn vruchten zal afwerpen”, aldus Serge Vermeersch van Hotel Serwir. De laatste jaren werd er niet stilgezeten in Sint-Niklaas. “De bestaande kamers werden grondig gerenoveerd, de technieken aangepakt en het gebouw geïsoleerd. Deze nieuwbouw vormt een sluitstuk. We blijven groeien.”

De Gentse architecte Francesca de Fonseca slaagde er perfect in het nieuwe gebouw bij het bestaande te laten aansluiten. Zowel de esthetiek als de praktische verbinding tussen beide gebouwen staan op punt. Ook het interieur, comfort en de technologische innovatie behoren tot de top van wat vandaag op de markt beschikbaar is. “Van satelliettelevisie over wifi tot het meest moderne aircosysteem, alles is voorzien om het verblijf van al onze gasten zo aangenaam mogelijk te maken.”

Extra tewerkstelling

Het cliënteel van Hotel Serwir zijn vaak binnen- en buitenlandse gasten van ondernemingen uit de nabije bedrijvenzones in Sint-Niklaas, Lokeren, Beveren, Bornem en Puurs. Ook havenbedrijven uit Antwerpen kiezen steeds vaker voor het hotel. “Dankzij de uitbreiding kunnen we hen voortaan in nog grotere getale verwelkomen”, aldus Serge Vermeersch.

De hogere kamerbezetting leidt al een tijdje tot een goed draaiende brasserie. De nieuwste uitbreiding zal dit nog meer stimuleren. “Daarom voorzien wij de aanwerving van zeven nieuwe medewerkers in verschillende functies. Dat levert een fantastisch team van 37 medewerkers op.”