GENT – Mercuri Urval heeft een HR Excellence Award 2017 in ontvangs mogen nemen. Dat gebeurde in de categorie voor de Best Executive Search and Advisory Services Company. Het winnende project kadert in een unieke opdracht voor Bisdom Gent.

De HR Excellence Awards gelden in de HR-sector als de meest prestigieuze prijzen. Er zijn diverse categorieën waarin een jury van 12 experts eerst de genomineerden en vervolgens de uiteindelijke winnaars kiest.

Het winnende project van Mercuri Urval omvatte de zoektocht naar een nieuwe cfo, in combinatie met een audit van deugdelijk bestuur bij het Bisdom Gent en de aanverwante vzw’s. Beide opdrachten werden aan elkaar gekoppeld omdat hun nieuwe cfo een rol moet spelen in de implementatie van interne auditprocessen. Wout Van Impe en Ann Boffé, allebei group director bij Mercuri Urval, voerden tezamen het executive search-project voor Bisdom Gent uit. “De case is toch wel uniek door de context en aanpak”, zegt het duo.

Gedurfd

“Het Bisdom mag dan wel een oubollig en conservatief imago hebben, het doet wat vele andere organisaties en bedrijven niet durven. Ze stellen alles in vraag en professionaliseren de bestuursorganen om meer transparantie en een betere besluitvorming te realiseren. We kunnen daar alleen maar respect voor opbrengen”, zeggen Wout Van Impe en Ann Boffé.

Bisdom Gent werd opgericht in 1559. Monseigneur Luc Van Looy is de 30ste bisschop van Gent. De bisschopsraad bestaat vandaag uit 10 personen.