Huawei opent R&D center rond fotonica in Zwijnaarde

001renHuawei is een Chinese fabrikant die al jarenlang mobiele telefoons en andere telecomproducten van hoge kwaliteit maakt. De fabrikant maakt zich sterk voor elke soort gebruiker een topmodel in de aanbieding te hebben. Eerder kondigde Huawei al aan zijn investeringen in Europa te willeen opdrijven om zo zijn imago sterker uit te bouwen en meer klanten aan zich te binden.

“We worden nog te veel gezien als een geheimzinnig bedrijf”, verklaarde oprichter en CEO Ren Zhengfei in een in een interview met The Wall Street Journal. De investeringen in Europa moeten die perceptie ontkrachten en ervoor zorgen dat Huawei een meer Europees imago krijgt. Eerder werd mede daarom gespeculeerd dat Huawei de nieuwe hoofdsponsor zou worden van de Nederlandse voetbalclub Ajax Amsterdam,  maar die ging uiteindelijk in zee met Ziggo.

Huawei heeft wel geïnvesteerd in Zwijnaarde. Het plaatselijke Caliopa, dat sinds augustus 2013 deel uitmaakt van de Chinese ICT-gigant Huawei, opende er in het Technologiepark immers een een Europees R&D-centrum rond siliciumgebaseerde fotonica geopend. Fotonica is aan een felle opgang bezig in het domein van de optische communicatie. Alle optische chips voor gebruik binnen het Huawei-concern worden er voortaan ontwikkeld. De accommodatie omvat tevens een state-of-the-art optisch en elektronisch test- en packaging lab.