lekkerovl“Lekker Oost-Vlaams”, een initiatief van  de provincie Oost-Vlaanderen en de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV)  om Oost-Vlaamse streekproducten en hun producenten en aanbieders in de kijker te zetten, huldigt op woensdag 23 november 2016 voor de eerste keer negen ambassadeurs die zich elke dag opnieuw inzetten voor de promotie van Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten.

Het gaat daarbij om horecazaken die een Oost-Vlaams menu op de kaart zetten, of B&B’s en hotels die een Oost-Vlaams ontbijt of welkomstpakket aanbieden aan hun klanten, winkels met een ruim assortiment Oost-Vlaamse streek- en hoeveproducten of gemeentebesturen die met plaatselijke producenten samenwerken, bijvoorbeeld voor het verzorgen van een receptie.

Tijdens een speciale huldiging op de Horeca Expo beurs in Flanders Expo ontvangen zij de officiële titel van ambassadeur Lekker Oost-Vlaams en een bijhorend plaket van gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor onder meer middenstand en voorzitter van EROV. Vier streekwinkels, drie traiteurs en twee horecazaken mogen vanaf 23 november de titel van Ambassadeur Lekker Oost-Vlaams dragen.

Het gaat om de streekwinkels Ambarosa uit Aalst, Artisanne uit Ronse,  Balerdon uit Sint-Niklaas en Groot Vleeshuis uit Gent, om de traiteurs Coeur Catering uit Gent, De Feestarchitect uit Lochristi en De Sjampetter uit Velzeke-Ruddershove en de horecazaken Auberge St. Sebastien uit Ronse en De Warande uit Sint-Jan-in-Eremo.  Voor de betrokken bedrijven en ondernemers is de titel in ieder geval een mooie erkenning die ze ook in hun marketing volop kunnen uitspelen en die ongetwijfeld ook consumenten zal aanspreken, nu uit alle onderzoeken blijkt dat die steeds meer op zoek gaan naar authenticiteit.