Het Gentse Huurland heeft een nominatie te pakken voor de award van Small Rental Company of the Year. De prijs, die reeds voor de tiende keer wordt uitgereikt, gaat naar het beste verhuurbedrijf met een omzet lager dan 15 miljoen euro. Huurland verhuurt machines met advies voor bouw, renovatie, industrie, huis en tuin. De award wordt op 3 mei uitgereikt in het RAI Amsterdam Convention Centre.

De award van Rental Company of the Year gaat naar het bedrijf dat financieel gezonder wordt, een verbeterde klantenservice ontwikkelt en belangrijke investeringen in het gamma verricht. “Huurland meet zich een frisse en dynamische look aan, onder andere met een nieuwe huisstijl en ambitieuze uitbreidingsplannen”, zegt zaakvoerder Sofie Ameloot. “Dat gaat van de outfit van het personeel, tot de catalogus, de nieuwsbrief en straks ook de website.” Huurland vierde vorig jaar zijn veertigste verjaardag en vernieuwt alle negen filialen. “Op die manier kunnen we het cliënteel nog beter bedienen. Het groen blijft behouden als verwijzing naar de familiale waarden. Daarnaast is er nu ook zwart, als teken van verjonging en kracht.” Het gaat om de vestigingen in Eke, Gent,  Erpe-Erondegem, Oudenaarde, Zele, Brugge, Harelbeke, Oostende, Roeselare.

Huren is volgens Sofie Ameloot een betere optie dan de aankoop van machines. “Vooral dan vanuit een duurzaam oogpunt. Er moet minder geproduceerd worden en in een tijd van schaarste van grondstoffen is dat belangrijk. Eigenlijk verkondigen we al veertig jaar dat de verhuur een professionele versie is van de deeleconomie. Het gedachtegoed is hetzelfde. Mensen delen goederen met elkaar, in de verhuur betalen ze daar een som voor. Dan hebben ze wel de zekerheid te kunnen vertrouwen op professioneel materiaal dat helemaal up-to-date en onderhouden is.”