Huurland, dat machines verhuurt en advies voor bouw, renovatie, industrie, huis en tuin verleent, neemt afscheid van zijn oudste filiaal. Huurland Gent Expo aan de Kortrijksesteenweg 1067 in Sint-Denijs-Westrem opende in 1976 de deuren. De activiteiten verhuizen na 41 jaar naar een nieuw filiaal in de Begoniastraat 20 in Eke.

“De locatie in Gent Expo werd te klein voor de nieuwe vloot machines die er jaarlijks bijkomen”, zegt zaakvoerder Sofie Ameloot. “Ook parkeren werd moeilijk, en laden en lossen onhandig. Er was nood aan een locatie met een vlottere toegang, maar toch met een goede ligging. Die vonden we dan langs de N60 in Eke. Het is ideaal gelegen voor aannemers, industrie en particulieren uit het zuidwesten van Gent.” De verhuis staat gepland op 31 maart. “Tot 30 maart blijft de winkel in Gent Expo open, daarna kan er op deze locatie geen materiaal meer afgehaald of teruggebracht worden. Klanten die nog materiaal in Gent Expo hadden afgehaald, verwachten we in Eke voor de retour van de machines.”

Naast de opening van het nieuwe filiaal in Eke, vernieuwde Huurland een andere vestiging aan de Wiedauwkaai in Gent. Die richt zich tot klanten van Gent-centrum, het havengebied en het noordoosten van Gent. Voor de klanten van Aalter en Eeklo wordt er in september 2017 een nieuw filiaal in Maldegem geopend. “Beide locaties zijn hedendaagse verhuurbedrijven met een ruim aanbod professionele machines voor bedrijven en particulieren”, aldus Sofie Ameloot. Verder heeft Huurland nog vestigingen in Erpe-Erondegem, Oudenaarde, Zele, Brugge, Harelbeke, Oostende en Roeselare.