Hygiena, gespecialiseerd in de import, export en distributie van biologische, glutenvrije, natuur- en dieetproducten, is zopas verhuisd. Het nieuwe en ruimere distributiecentrum bevindt zich in het Europark Zuid in Sint-Niklaas. “Wij verdelen ruim 100 verschillende merken, goed voor meer dan 3.500 producten. Om al deze producten te kunnen stockeren, waren wij genoodzaakt een groter magazijn te bouwen en te verhuizen”, aldus medezaakvoerder Bruno Muyldermans.

Met maar liefst 8.000 vierkante meter oppervlakte, dat nog andere uitbreidingsmogelijkheden heeft, beschikt het familiebedrijf Hygiena over een nieuw distributiecentrum. Het biedt letterlijk ruimte voor zijn groei. In 2012 draaide het familiebedrijf 10 miljoen euro omzet, vandaag heeft het een afname van 12,5 miljoen euro. De onderneming blijft wel in Sint-Niklaas. “Naast de grotere opslagruimte heeft het nieuwe gebouw ook 14.000 palletplaatsen en zes laad- en loskaaien”, zegt Muyldermans.

In 1954 zag Hygiena het levenslicht. Het familiebedrijf bouwde in 1980 zijn eerste magazijn en kantoren in het Oostjachtpark in Sint-Niklaas. Dit kwam neer op een oppervlakte van 1.500 vierkante meter. Deze werd vijftien jaar later verdubbeld, maar ook die oppervlakte werd dus te klein. Met de verhuis zal Hygiena zijn assortiment kunnen blijven vernieuwen en uitbreiden.