i-Theses strikt Pokytek als eerste Beneluxklant voor nieuw pakket

0000000000000000000ronyi-Theses uit Lokeren profileert zich als specialist bij uitstek voor reken- en tekensoftware voor bouw, infrastructuur en mechanica. Als Autodesk Gold Partner biedt het bedrijf met een twintigtal medewerkers de garantie van een uitstekende service.  Elk onderdeel van het BIM (Building Information Model)  proces wordt ondersteund met de passende software. “Wij beschikken over voldoende resources om concrete implementaties doorheen de diverse vakgebieden te begeleiden”,zegt zaakvoerder Rony Verlee (foto). “Dit gaat van basisopleiding tot ondersteuning bij opstart van concrete projecten en outsourcing, geregeld ook buiten de landsgrenzen.”

Werner Herbots, zaakvoerder van het engineeringbureau Polytek, werkt sinds kort met het nieuwe softwarepakket Autodesk Advance Steel . Doordat Advance Steel perfect past binnen de Autodesk BIM filosofie en Werner sterk overtuigd is van de kracht van BIM besloot hij een licentie aan te schaffen. Hij is hier mee de eerste Advance Steel klant in de Benelux.

Hij koos hiervoor nadat hij een opleiding had gevolgd bij i-Theses, die hem leerde dat staalconstructies tot wel 20 keer sneller gemodelleerd kunnen worden dan voorheen. Bovendien worden aanpassingen aan de constructie achteraf kinderspel en dat zorgt uiteraard ook voor een aanzienlijke tijdwinst.

Polytek werd in 2011 opgericht en is als jong engineeringbureau vooral actief in dienstverlening en technische assistentie voor elektromechanische ontwerpen, bouw- en civiele constructies voor klanten uit de meest uiteenlopende sectoren. Polytek wil verdergaan dan het standaard studiebureau dat enkel maar mooi ogende lastenboeken maakt en mooie visuals kan presenteren. Zaakvoerder Werner Herbots

Na verloop van tijd kwam Werner in contact met Advance Steel en kreeg hij een uitnodiging om een opleiding te volgen bij iTheses. ” Het viel me ook op dat heel wat mensen interesse hebben in het programma”, zegt hij. “Gezien de kracht van het pakket is dat ook niet zo verwonderlijk: een 3D programma waar de tekeningen uitrollen in 2D met een muisklik… Dat is spectaculair! Bovendien bleek het pakket ongeveer 4 keer goedkoper dan concurrerende software.”