iFire, de specialist in hout-, gas- en bio-ethanolhaarden uit Gavere, heeft met iWall een flexibel haardwandsysteem gecreëerd. iWall heeft geen schoorsteen, toevoer van brandstof of afvoer van rookgassen nodig. Daarmee is het plaatsen van een haardvuur in een appartementswoning voortaan mogelijk. Het Oost-Vlaamse bedrijf stelt iWall voor op Batibouw.

Dankzij het open verbrandingssysteem kunnen de haarden onafhankelijk geplaatst worden. “De volledig elektronische sturing van iBio & iBio design branden met natuurlijke vlammen die bijna niet te onderscheiden zijn van een echt houtvuur. Bovendien hebben ze een beperkt vermogen en dito uitstoot”, zegt Geoffrey Bontemps, ceo van haardengroep Bontemps, waar iFire deel van uitmaakt. Het eenvoudige systeem wordt binnen de vier uur opgebouwd. “iWall kan zonder of met geringe aansluitingsmogelijkheden toch geïnstalleerd worden. Het maakt van iFire een pionier in het vak op wereldschaal.”

Nog tot 28 februari is iFire aanwezig op Batibouw in Brussels Expo. “Op Batibouw lanceert iFire ook een nieuwe app, waarmee je een handwaardsysteem kan simuleren. Dat kan volledig volgens eigen voorkeuren. Het geeft een duidelijk beeld over de mogelijke opstellingen en verschillende designs”, vertelt Bontemps.

iFire maakt deel uit van haardengroep Bontemps, dat reeds 25 jaar bestaat. Het bedrijf telt vier eigen vestigingen, een 25-tal verkooppunten in België, en een drietal in Frankrijk. Er werken ongeveer 50 mensen.