beguinOndanks de nog altijd grote onzekerheid in de economie, zijn er ook sectoren die daar voor een stukje van profiteren. Zo zorgen de historisch lage rente en het feit dat het ernaar uitziet dat die niet dadelijk zal stijgen, ervoor dat mensen die nog wat centen hebben maar beducht zijn voor de risico’s van de aandelenmarkt, op zoek gaan naar een alternatief in de vastgoedsector. Daardoor is er sprake van een duidelijk stijgende vraag naar opbrengsteigendommen.

Bij Immo Beguin, dat zijn kantoor in Ronse onlangs heeft verhuisd naar een pand op de Grote Markt en dat enkel actief is in verkoop en niet in verhuur, kijkt Sophie Beguin alvast tevreden naar de recentste marktontwikkelingen.

“Er is duidelijk weer sprake van een kopersmarkt”, zegt ze. “We merken een grote belangstelling, zowel bij jonge mensen die op zoek zijn naar een woning in de Vlaamse Ardennen en Zuid-West-Vlaanderen als bij investeerders die de aanhoudende lage rente nu wel onderhand beu zijn en dus op zoek gaan naar alternatieven om hun centen te doen opbrengen. Zowel de appartementen als de woningen doen het goed en er is zowel belangstelling voor bestaande woningen als voor nieuwbouw. We voelen voorts ook duidelijk aan dat de opendeurdagen die we regelmatig organiseren drempelverlagend werken. Mensen die misschien aan het aftasten waren en voorzichtig de mogelijkheden onderzochten om te kopen, krijgen op die manier een duidelijk zicht op onze transparante aanpak.”