Improve ontwikkelde transportsimulatie en verpakkingsaudit

aaaaimproveDe impact van non-conformiteit of van een gebrekkige kwaliteit van transportverpakkingen wordt vaak onderschat. Beschadigde of gestolen goederen brengen extra kosten en tijdverlies met zich, overtredingen op de wetgeving rond ladingzekering kunnen bijzonder duur uitvallen en de impact van ladingverlies kan aanzienlijk zijn : files, ongevallen, milieuschade, schadeclaims, negatieve publiciteit, te late leveringen. En dan hebben we het nog niet eens over de ontevredenheid van de klanten gehad.

“Voorkomen is beter dan genezen”, zegt Nora Smolders van de firma Improve uit Oudenaarde daarover. “Daarom analyseren wij verpakkingsprocessen van a tot z en informeren we onze klanten over tal van aspecten van hun vervoersverpakking.”

Improve heeft ook een transportsimulatiesysteem en een verpakkingsaudit ontwikkeld om de stabiliteit en de kwaliteit van transportverpakkingen te verbeteren en kan daardoor naar eigen zeggen voor de klanten een aanzienlijke besparing realiseren op het verbruik aan verpakkingsmaterialen. “In onze dienstverlening zit ook nog het begeleiden van nieuwe verpakkingsprojecten en certificatie in het kader van de wetgeving rond ladingzekering “ geeft Nora Smolders nog aan.