In Wieze groeien cacaobonen in een tropisch bos

NBN_BIZ2_CALLEB2_PN_MM_jpg_h170_jpg_280Chocoladeproducent Barry-Callebaut  opende eind juni in Wieze een gloednieuwe Chocolate Academy. Het is de bedoeling dat dit ultramoderne opleidingscentrum, dat alle chocoladeprofessionals meeneemt op de reis die ook de cacaobonen meemaken vooraleer chocolade te worden, dit najaar op volle toeren gaat draaien.  Dit nieuwe trainingscentrum is het vlaggenschip van de 16 opleidingscentra die de cchocoladeproducent momenteel in de hele wereld heeft.

Knowhow delen

Barry-Callebaut heeft al 25 jaar ervaring met het delen van knowhow met chocolatiers, bakkers, banketbakkers en topkoks. “Tot nu toe kwamen in Wieze zowat 300 professionals per jaar als het ware een bad nemen in de vele boeiende materie die chocolade te bieden heeft”,zegt Alexandre Bourdeaux, het hoofd van de Chocolate Academy.  De ambitie is om dat cijfer dankzij de nieuwe academie op te trekken tot 1.000. De opleidingen worden gegeven door zogenaamde Callebaut Chefs en Cchocolate Ambassadors.” Callebaut speelt met de wereldwijde reputatie die België heeft op het vlak van marktleider in het maken van lekkere chocolade de academie in Wieze uit om het Belgische imago nog te versterken.

Cacaobonen in tropisch woud

De Academy omvat naast aparte opleidingsruimtes die speciaal ingericht zijn voor een specifieke groep vakmensen, zoals chocolatiers, bakkers, banketbakkers en chef-koks, ook een kleinschalige reproductie van een tropisch woud waarin cacaobomen groeien. Daar kunnen chocoladeprofessionals zich laten onderdompelen in de wondere wereld van cacao, en kunnen ze de cacaobonen in hun natuurlijke habitat bewonderen.  Voorts is er ook nog een speciale ruimte waar een smaak- en geurspecialist de bezoekers door de gevarieerde wereld van chocoladesmaken gidst en een bibliotheek met een uitgebreide collectie boeken over chocolade en de vele mogelijke toepassingen