Inclusie Invest start nieuw project in Sint-Niklaas

aaainclusieDe nood aan aangepaste en betaalbare woningen voor mensen met een beperking blijft hoog. Meer dan 5.000 personen met een beperking stonden vorig jaar op de wachtlijst.

Inclusie Invest, een Limburgse coöperatieve vennootschap die aangepaste woningen bouwt voor mensen met een beperking, probeert daar sinds haar oprichting in 2011 een oplossing voor te bieden. Dankzij meer dan 200 vennoten werden de afgelopen vier jaar 37 studio’s gebouwd en werd ongeveer 6,5 miljoen euro opgehaald. Aan de aandeelhouders werd dit jaar voor het eerst een dividend van 0,5% uitgekeerd.

Tegen het einde van dit jaar komen er nog 18 studio’s bij wanneer twee projecten in Zemst en Sint-Niklaas worden afgewerkt. Maar daar stopt het niet. Inclusie Invest heeft naar het zeggen van afgevaardigde bestuurder Wim Bijnens immers nog 5 andere projecten in verschillende fases van ontwikkeling om zoveel mogelijk in aangepaste woningen te voorzien.

Daarvoor blijft de vennootschap zoeken naar investeerders. Dat kunnen zowel bedrijven zijn privépersonen.   “206 van onze 230 vennoten zijn privépersonen. Door onze lage limiet voor investeringen zijn we heel toegankelijk voor het grote publiek. Voor het nieuwe bouwproject vzw Bijs in Sint-Niklaas hebben we zelfs een crowdfundingplatform opgestart in samenwerking met Bolero. Investeerders kunnen al intekenen op een aandeel vanaf 500 euro”, geeft Wim Bijnens nog aan.