Incubator startit@kbc opent nieuwe locatie in Gent

aaaaalodeOp 8 december 2015 opent de grootste incubator van het land, Start it @kbc, de deuren van zijn gloednieuwe locatie in hartje Gent, meer bepaald aan de Lousbergskaai.

Start it @kbc is een “early stage incubator”, een platform voor startende ondernemers met een innovatief idee. Het platform geeft hen de kans hun droom waar te maken in een leerrijke en inspirerende omgeving. Sinds de lancering in 2013 opende Start it @kbc al filialen in Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven en Brussel.

“Ook vanuit onze nieuwe Gentse locatie gaan we op zoek  naar startende ondernemers met vernieuwende ideeën”, zeggen Lode Uytterschaut (foto) en Katrien Dewijngaert. “We nemen alle projecten onder de loep en pikken er de meest innovatieve en veelbelovende uit.”

Gents schepen van Ondernemen Matthias De Clercq zal op 8 december tijdens een persmoment dieper ingaan op het partnership waarmee de stad voluit inzet op ondernemen en innoveren.  Omar Mohout stelt kort zijn nieuwe boek voor over het Belgische startuplandschap, waaraan we op deze plaats ook al aandacht schonken.

En drie startups komen getuigen over hun avonturen in ondernemersland. Het gaat om Ava & Trix: een startup met story-driven apps voor kinderen tussen 8 en 11, om hen kennis te laten maken met wetenschap en techniek, Garrincha: een project rond een nieuw soort minivoetbal met ploegen van vijf tegen vijf waarbij de bal nooit uit het spel is en Jaswig, een startup die in de hoogte verstelbare desks ontwikkelt.