Het Gentse Indigo Diabetes nv, een spin-off van UGent en imec, haalde een startkapitaal van 7 miljoen euro binnen. Die werd met een internationaal investeringssyndicaat verwezenlijkt. Met het kapitaal zal Indigo een revolutionaire oplossing voor het meten van glucose bij diabetespatiënten zonder nood aan extra vingerprikken ontwikkelen. De vingerprikvrije aanpak belooft een grote impact op het dagdagelijkse leven en de gezondheid van diabetespatiënten te hebben.

Voor die revolutionaire oplossing maakt Indigo gebruik van baanbrekende fotonicatechnologieën om een glucosesensor zonder prikpen te ontwikkelen. “Door een reeks nieuwe technologieën van de UGent en imec, wereldwijde pioniers van fotonicatechnologie, in licentie te nemen zijn we in staat om de allereerste naaldvrije en kalibratievrije glucosesensor op de markt te brengen”, licht medebedenker van het concept, oprichtster en managing director Danaë Delbeke toe. “Onze sensor voorziet in de dringende behoefte aan accurate, betaalbare CGM-systemen met een optimale gebruikerservaring.”

Het Nederlandse Thuja Capital Healthcare Fund II leidde samen met het Belgische PMV het internationale investeringssyndicaat. “In 2014 telde de wereld zo’n 422 miljoen diabetici. Met zoveel mensen die afhankelijk zijn van meettechnologie om hun aandoening onder controle te krijgen, steunen wij maar wat graag Indigo die alle essentiële puzzelstukjes kan samenleggen om voor een revolutie in de diabetessector te zorgen”, aldus Harrold van Barlingen, managing director van Thuja Capita. “Het dynamische Indigo-team van experts en managers wordt nu aangevuld met een ervaren investeringssyndicaat”, zegt senior investment manager bij PMV Diane Lejeune. “Wij zijn blij deel uit te maken van deze inspanning die de diabetes gezondheidszorg zal transformeren.”