Industrieterrein Zaubeek in Kruishoutem grondig vernieuwd

fietspad_karreweg_opening_4Het bedrijventerrein Zaubeek  op het grondgebied van Zulte en Waregem is meer dan 200 hectaren groot. Het werd in de jaren tachtig en negentig ontwikkeld en daarom was er een grote nood om het te moderniseren en op te waarderen. Dat is de laatste achttien maanden grondig gebeurd.

“Drie doelstellingen stonden daarbij voorop”, zegt Ophélie Coture, van de vzw Zaubeek. Deze vereniging wil de samenwerking tussen de verschillende bedrijve, die gevestigd zijn op de bedrijventerreinen van Zulte en Kruishoutem  in stand te houden, ontwikkelen en  bevorderen.

De eerste doelstelling was het verhogen van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid
Zo is er een veilige fietsverbinding gerealiseerd van 2,8 kilometer doorheen de industriezone langs de Karreweg. Zowel de werknemers van de bedrijven als de bewoners in de buurt kunnen zich nu op een veilige manier verplaatsen met de fiets. Voorts zijn uniforme opritten en grasstroken aangelegd. Daardoor is Zaubeek een groener bedrijventerrein geworden. Er zijn afgebakende zones waar vrachtwagens kunnen parkeren. Om het zwerfvuil in te perken, werden vuilnisbakken geplaatst. Tot slot is er nu ook een gescheiden riolering.  Door het afvalwater van de meer dan 100 bedrijven gescheiden op te vangen, wordt dit gezuiverd vooraleer het in beken en rivieren terechtkomt.

Al deze maatregelen zorgden voor een grondige facelift van het bedrijventerrein. Op 23 september reden de gemeentebesturen van Zulte, Kruishoutem en Waregem het fietspad in en werd het vernieuwde bedrijventerrein officieel geopend.