Infosessie over actie "Commerciële inspiratie" in Oosterzele

gemeentehuisoosterzeleDe snelle technologische veranderingen, sociale media en e-commerce leggen druk op de detailhandel. Ook de consument verandert. Hij wordt grijzer, koopt en vergelijkt online, is prijsbewuster en steeds meer een marketeer.

Voor ondernemers en meer bepaald voor handelaars is het niet altijd gemakkelijk om met deze uitdagingen om te gaan. Daarom lanceerde de Vlaamse overheid in uitvoering van de startnota ‘Winkelen in Vlaanderen’ het project Commerciële Inspiratie. Samen met UNIZO en WES Research & Strategy wil ze op deze manier het ondernemerschap en vernieuwingsgedrag van ondernemers stimuleren. Via een individueel coachingtraject zetten zij gevestigde detailhandelaars, horeca-uitbaters en dienstverleners aan na te denken over de toekomst van hun zaak.

De basisopzet van Commerciële Inspiratie bestaat erin om bij gevestigde ondernemers een proces op gang te brengen zodat zij gaan nadenken over de rol van hun fysieke zaak en het winkelen in de toekomst. Binnen een periode van vier jaar zullen minstens 600 zaken individueel worden begeleid door coaches en experten. Het is de bedoeling dat de ondernemer tijdens dit proces leert zodat hij ook in de toekomst de denkoefening blijft maken om creatief in te spelen op de snelle veranderingen.

De experts helpen hen ook bij de uitwerking van concrete vernieuwingsacties. Ook de gemeente Oosterzele  is in samenwerking met de Gemeentelijke Raad Lokale Economie en de Ambachtelijke zones partner van het project. Op die manier kunnen 10 ondernemers uit Oosterzele aan het begeleidingstraject deelnemen. Deze unieke samenwerking zorgt voor een creatieve en dynamische sfeer in de gemeente en draagt bij tot kernversterking.

Elke ondernemer krijgt een persoonlijke coach toegewezen die bovendien wordt bijgestaan door een team van experten. Geïnspireerd door de trends die de detailhandel beïnvloeden, bedenken zij vernieuwende en (financieel) haalbare acties op maat van de zaak. Deze verwerkt de coach in een actieplan, het zogenaamde inspiratierapport. Handelaars die willen inschrijven, kunnen op 25 september  om 19u30 in het gemeentehuis van Oosterzele alvast een infosessie bijwonen.