Infosessie over crowdfunding in gloednieuw VAC Gent

 

00000000000crowdfundIn het  gloednieuwe Vlaams Administratief Centrum aan het Sint-Pietersstation in Gent, dat vorige maand offricieel de deuren opende, organiseert het Vlaamse Innovatiecentrum samen met het Agentschap Ondernemen en de LED Communicatie (Laagdrempelige Expertise – en Dienstverleningscentra) op 17 maart 2015 een gratis infosessie over crowdfunding.

“Er worden heel wat infosessies gegeven over crowdfunding”, zegt LED-coördinator Kim Smets. “Maar meestal wordt daar de technische kant besproken: welke platformen zijn er, wat moet je doen om je concept te lanceren, enzovoort. Maar dan begint het eigenlijk pas. Ook is niet elk idee geschikt om via crowdfunding geld op te halen. En daar willen we de mensen meer inzicht in geven.”

De infosessie in Gent is bedoeld om duidelijk te maken welke concepten in aanmerking komen en op welk doelpubliek ondernemers die crowdfunding overwegen moeten mikken. Ook de beste manier om dat doelpubliek aan te spreken zal aan bod komen net als de vraag wat best in ruil kan worden gegeven.

“We gaan niet in op de verschillen tussen Europa en de VS. Dat zou ons te ver leiden”, zegt Kim Smets nog. “We willen het vooral praktisch houden met toelichting bij de platformen die al bestaan en met wat informatie over andere vormen van  van peer-to-peer financiering.”

De sessie begint om 18 uur en duurt tot 20 uur. Meer informatie vindt u op  http://www.gentbc.be/event-detail/infosessie-crowdfunding/.