Infosessie rond financiering voor innovatieve ondernemers

zkimInnovatie is het nieuwe mantra in ondernemingsland. Maar ook innoveren kost geld. De Europese centrale bank geeft weliswaar elke maand 80 miljard euro uit om activa op te kopen, in de hoop dat die liquiditeiten de economie wat meer zuurstof zullen geven, maar het blijft een veelgehoorde klacht dat dit geld maar moeilijk zijn weg vindt naar de reële economie. Vandaar dat de economische motor ondanks de nooit geziene lage rente, de in waarde gedaalde euro en de lage energieprijzen eigenlijk blijft sputteren.

En het doet ondernemers ook soms wanhopig verzuchten dat er te weinig geld is voor innovatieve projecten. Die perceptie komt nochtans niet overeen met de werkelijkheid. Er zijn wel degelijk financieringsmogelijkheden voor innovatie, maar de weg ernaar is niet altijd even duidelijk.

Op 9 juni organiseren het Innovatiecentrum en het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen daarom in het gebouw van het Vlaams Administratief Centrum aan het Sint-Pietersstation in Gent een infosessie rond financiering voor innovatieve ondernemers.

“We lichten de steunmogelijkheden toe die ondernemers in staat stellen om innovatieve projecten te realiseren”, legt Kim Smets (foto) van het Innovatiecentrum uit. “De infosessie is een korte pitch van de verschillende maatregelen met daarna een uitgebreid netwerkmoment dat de ondernemers de kans biedt om hun vragen te stallen aan de adviseurs, die samen met hen welke specifieke mogelijkheden het best bij hun projecten passen.”

Meer info vind op: http://www.innovatiecentrum.be/agenda/20160609-infosessie-financiering-voor-innovatieve-ondernemers.html