Initial komt met Europese primeur: bedrijfskleding wassen zonder water

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzindustrwasmachiniInitial, marktleider in sanitaire dienstverlening en bedrijfskleding, introduceert als eerste in Europa het ‘wassen zonder water’ voor bedrijfskleding. De wasserij van Initial in Lokeren – de grootste industriële kledingwasserij van het land – neemt daarvoor vanaf april een nieuwe en revolutionaire machine in gebruik die de kledij wast met vloeibare koolstofdioxide (LCO2). Deze innovatieve techniek is goed nieuws voor de levensduur van bedrijfskleding, de gezondheid van de werknemers én voor het milieu.

De nieuwe wastechniek levert per wasbeurt een energiebesparing op van 60% ten opzichte van een klassieke machine. Bovendien is de gebruikte LCO2 voor 98 procent herbruikbaar voor een volgende wasbeurt.

De LCO2-wasmachine (foto) van Initial wordt geleverd door het Amerikaanse bedrijf Tersus.  In de Verenigde Staten wordt deze LCO2-wasmachine al door verschillende bedrijven gebruikt. Initial is het eerste bedrijf in Europa dat dit unieke wasproces aanbiedt via het een gepatenteerd systeem van Tersus. “Uniek aan onze machine is het uitstekende vloeistofmanagement, de duurzaamheid van de hardware en zijn eenvoud. In combinatie met onze eigen software bieden we Initial optimale controle over vloeibare koolstofdioxide voor reiniging van waardevolle kleding”, zegt Steve Madsen, Chief Technology Officer bij Tersus.

“Dit innovatieve wasprocedé tekent Initial ten voeten uit”, zegt Alain van Lidth de Jeude, Managing Director Rentokil Initial Benelux. “Het onderstreept hoe belangrijk we het vinden om het werk van mensen in bepaalde beroepen gezonder te maken en daarnaast om hun kleding duurzaam en met oog voor het milieu te reinigen.”