Innovation Day van Verhaert inspireert tientallen ondernemers

Philippe Muyters belicht innovatiebeleid tijdens Innovation Day_1Verhaert uit Kruibeke profileert zich al sinds vele jaren als geïntegreerd productinnovatiecentrum. Op vrijdag 16 oktober organiseerde het bedrijf  voor het 12de jaar op rij Innovation Day rond product- en businessinnovatie. Het kruim van het Vlaamse Innovatielandschap werd geïnspireerd met 15 lezingen rond het thema “Innovation for Growth”. Vlaams minister  Philippe Muyters, die bevoegd is voor innovatie, sloot het congres af en gaf toelichting bij de veranderingen die hij in het innovatiebeleid wil doorvoeren.

Terwijl innovatie het nieuwe mantra is ondernemersland, timmert Verhaert op dat vlak al vele jaren aan de weg. Het concept van de Innovation Day, met een vijftiental inspirerende lezingen, die dit jaar onder meer kwamen van bedrijven als Atlas Copco, BNV Mobility en Henkel, mag zich dan ook elk jaar verheugen in een toenemend aantal belangstellenden.

Tijdens de slottoespraak benadrukte Vlaams minister Philippe Muyters dat Vlanderen kan bogen op een traditie van innoverende ideeën die ontstaan uit multidisciplinaire samenwerking.  “Maar onze kleine en middelgrote ondernemingen moeten nog veel meer over over het muurtje durven kijken, en te rade durven gaan bij externe specialisten”, zei hij.

Tegelijk gaf hij aan dat de overheid nog meer inspanningen zal doen om alle hulp en ondersteuning die ondernemers bij innovatie kunnen krijgen in één aanspreekpunt samen te brengen. ”

Tegelijk loofde hij  Verhaert als katalysator rond innovatieprocessen. “We hebben dergelijke katalysatoren nodig, mensen die de beweging vatten, verder in gang zetten en de juiste mensen in contact brengt met elkaar.”