InSites Consulting kiest voor groener wagenpark

bmw-i3-neus-620InSites Consulting, het meest innovatieve marktonderzoeksbureau in Europa met hoofdkantoor in Gent, voert sinds begin november 2016 een green car policy in zijn Belgische en Nederlandse vestigingen. Het bedrijf faciliteert en stimuleert daarmee de overstap naar groene bedrijfswagens bij zijn medewerkers met in een eerste startfase de leasing van 17 elektrische wagens (25% van het wagenpark) en de installatie van elektrische laadpalen op de bedrijfsparking en bij de werknemer thuis.

“Al sinds de start van InSites Consulting in 1997 werken we volgens een continue ambitie om pioniers te zijn. Dat zien we veel ruimer dan onze core business en het komt ook terug in onze HR-aanpak en in onze dagelijkse werking. Met deze green car policy nemen we dan ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen we voor onze werknemers de drempel verlagen om naar een elektrische auto over te stappen”, aldus Kristof De Wulf, CEO InSites Consulting.

De werknemer hoeft trouwens helemaal niet in te boeten aan comfort. Thuis bij de werknemers wordt een laadpaal geïnstalleerd waardoor men geen gebruik hoeft te maken van de huishoudelijke elektriciteitsinstallatie. De factuur wordt automatisch naar de werkgever gestuurd.

Verder wordt er een interne digitale marktplaats voorzien met de klassieke wagens in het InSites-wagenpark, om de medewerkers met een elektrische wagen gedurende 30 dagen per jaar de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van een klassieke wagen, bijvoorbeeld om op vakantie te gaan.

En verder zijn er prominente groene parkeerplaatsen beschikbaar, waar de chauffeurs met een elektrische wagen exclusief gebruik van kunnen maken. Hier zijn ook andere elektrische auto’s welkom om bij te ‘tanken’.

Met deze groene overstap is InSites Consulting trouwens geselecteerd als één van de finalisten voor de Fleet Sustainable Award. De winnaar wordt bekendgemaakt op dinsdag 15 november 2016 in de Wild Gallery in Brussel in aanwezigheid van de Minister van Mobiliteit, François Bellot.  De elektrische wagens zijn BMW’s van het type i3 (foto) en ze werden op 4 november geleverd door de garage BMW Verstraeten uit Lochristi. “Het gaat meteen om de tweede grootste levering van i3’s in België”, zegt Erwin De Bruycker, sales advisor van Verstraeten BMW.