GENT – Internationaal marketingbureau InSites Consulting bundelt de krachten met Direction First uit Sydney, Australië. Het Gentse bedrijf hoopt met de overname verder te bouwen op het succes van haar Australische sectorgenoot en zo een dominante positie op de Australische markt in te nemen.

InSites Consulting en Direction First werken al enkele jaren samen. Met de overname kan Direction First nu verder bouwen op de internationale ervaring en de sterke innovatieve focus van InSites Consulting. Het lokale team krijgt zo de tools en ruimte voor een sterkere klantenfocus voor betere en snellere consumentenbeslissingen.

“Direction First heeft jaar na jaar een indrukwekkende groei van 17 procent gerealiseerd”, zegt Kristof De Wulf, medeoprichter en ceo van InSites Consulting. “We kijken er dan ook enorm naar uit om met dit geweldige team onze positie op de Australische markt verder te verstevigen.” InSites Consulting verwacht meer bepaald een sterke groei via hun nieuw ontwikkelde, digitale platforms waarmee klanten beter, sneller en kostenefficiënter nieuwe inzichten kunnen genereren en benutten.

Versterking van managementteam

Erica Van Lieven, oprichtster van Direction First, blijft de managing director voor de Australische hub en zal ook het managementteam van InSites Consulting vervoegen. “Het was fantastisch om de voorbije jaren de handen ineen te slaan met ‘s werelds grootste autoriteiten op het vlak van samenwerking met consumenten en innovatief marktonderzoek. Dat we nu ook officieel deel uitmaken van InSites Consulting is echt geweldig voor het Direction First-team”, aldus Erica Van Lieven.

InSites Consulting vertegenwoordigt met deze overname een omzet van meer dan 30 miljoen euro. Het bedrijf is naast België en Australië ook actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Roemenië. Er werken meer dan 200 mensen.