Installateur uit Lebbeke en broodjeszaak uit Deinze failliet

afgrond-faillissement1Terwijl de wereld nog altijd uitkijkt naar de gevolgen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen en bang afwacht wat voor Europa de mogelijke gevolgen zullen zijn van het referendum dat op 4 december in Italië wordt georganiseerd, kampen ook ondernemers in Oost-Vlaanderen met de gevolgen van e grote onzekerheden.

De zware fiscale lasten, de twijfels bij de consumenten en de onzekerheid over de regelgeving zijn maar enkele factoren die het ondernemers dezer dagen bijzonder lastig maken. De positieve cijfers over het toenemend aantal vacatures kunnen niet verhullen dat kleine en middelgrote ondernemingen dagelijks de strijd moeten aangaan met tal van problemen. Ondanks hun enorme inzet, kan het dan gebeuren dat ze toch niet langer het hoofd boven water kunnen houden. Desondanks verdienen ze natuurlijk alle lof voor hun ondernemerschap.

Vorige week moesten in Oost-Vlaanderen opnieuw een dertigtal bedrijven de boeken neerleggen, waaronder een installateur uit Lebbeke en een broodjeszaak uit Deinze. De volledige lijst van faillissementen vindt u op http://www.madeinoostvlaaanderen.be/falingen