Intelligent neemt ook Limburgse Addemar over

jonasIntelligent, de overkoepelende groep rond Combell en Unitt, lijkt dezer dagen op een klimmer in de Tour de France die de ene bergrit na de andere wint en dus dagelijks de podiummissen mag kussen.  Nog maar enkele dagen geleden maakte de groep de overname bekend van PriorWeb en gisteren kwam het nieuws dat investeringsmaatschappij Waterland het kapitaal had versterkt. Nu blijkt er nog een overname gedaan te zijn: ook het Limburgse Addemar, uitgebouwd door Jo Gielen en uitgegroeid tot het grootste platform voor e-mailmarketing in België, komt nu onder de vleugels van Intelligent.

Intelligent in Gent werd opgericht in 1999 door Jonas Dhaenens met het merk Combell en groeide de jongste jaren uit tot de belangrijkste leverancier van hostingdiensten in België, met een sterke poot in Nederland. De onderneming is vooral bekend via haar sterke hostingmerken Combell en Unitt. Combell focust zich op het aanbieden van hostingdiensten gaande van domeinnamen, e-mail en webhosting tot managed server diensten en aanverwante producten voor KMO’s en grote bedrijven. Unitt spitst zich uitsluitend toe op complexe managed cloud hostingoplossingen op maat van de klant voor e-commerce, high-traffic sites, Software-As-A-Service platformen en business critical applications.

Met Addemar krijgt Intelligent een speler onder de vleugels die ondertussen ook klanten heeft tot in het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Mede-oprichter en CEO Jo Gielen blijft als zelfstandige aan boord van Addemar en zal de dagelijkse leiding op zich blijven nemen.