Hostinggroep Intelligent wordt één van de belangrijkste spelers in haar branche in Denemarken. Dat gebeurt dankzij de overname van DanDomain, Solido Hosting en de Jaynet Group. Het bedrijf uit Gent betreedt zo een nieuw land, waar het meteen ook de grootste hoster vormt. Rond deze tijd vorig jaar kondigde Intelligent nog aan dat het via een fusie met het Nederlandse Sentia een sterke marktpositie in de Benelux innam. De nieuwe overnames passen in de strategie en ambities van Intelligent om op middellange termijn door te groeien tot één van de grootste Europese hostinggroepen.

Combell, het SME-gedeelte van Intelligent dat zich op smalle tot middelgrote bedrijven richt, neemt DanDomain over. Als één van de grootste hosters in het Scandinavische land blijft het merk ongewijzigd en wordt de sterke naam en visie verdergezet. Het Enterprise-gedeelte Sentia eigent zich Solido Hosting en de Jaynet Group toe, die in de loop van 2017 tot Sentia worden omgevormd. Beide zijn al marktleider in hun branche.

“De succesvolle consolidatiegolf die we uitvoeren in de Benelux en nu in Denemarken, eind 2015 gestart samen met Waterland Private Equity, stelt ons in staat om onze visie op kwaliteit en sterke producten verder uit te dragen in Europa. De Deense markt is gelijkaardig aan die waar we nu al op actief zijn en was dus voor ons een logische keuze”, zegt Jonas Dhaenens, ceo van Intelligent.

De groep heeft nu negen kantoren verspreid over België, Nederland en Denemarken en stelt zo’n 550 mensen te werk. Voor de SME-tak van de groep wordt Ronnie Bach Nielsen, huidig ceo van DanDomain, aangesteld als Managing Director. Michael Meister, huidig ceo van Jaynet zal die rol voor Enterprise vervullen.