0000000000pdvIn de steeds sneller veranderende maatschappij met heel veel angst, onzekerheid en twijfels laat zich dagelijks de nood gevoelen aan efficiënt leiderschap.

David Axelrod, de directeur van het Institute of Politics van de universiteit van Chicago liet in een opiniestuk in The New York Times, weten dat de nood aan een leider, bij veel mensen die het allemaal niet meer weten, zelfs zo groot is dat in de Verenigde Staten de presidentskandidatuur van een figuur als Donald Trump, die aanvankelijk als een lachertje werd afgedaan, steeds ernstiger genomen wordt, omdat de man almaar meer volgers weet te winnen.

Gelukkig begrijpen organisaties ook dat het niet dat soort bullebakleiderschap van Trump is dat uiteindelijk de problemen waar de maatschappij en de bedrijven mee worstelen, zal kunnen oplossen. Ook de aandacht voor authentiek leiderschap dat zijn kwetsbaarheid kan tonen, neemt immers toe. Denk maar aan boeken als “De kwetsbare leider” van Joost-Callens van Durabrik uit Drongen en “Leider zonder masker” van coach Ann Baecke.

Ook het Intentif uit Parike, een bedrijf dat vijftien jaar geleden is opgezet door Pascal De Veirman (foto) en gespecialiseerd is in procesbegeleiding en dat bedrijfsleiders, managers en medewerkers ondersteunt om via een meer mensgerichte aanpak tot betere resultaten te komen, zet in op verbindend leiderschap.

“Vanuit de grote nood aan efficiënt leiderschap én omdat er door het toenemende projectmatige werk in organisaties, steeds meer mensen die op een gegeven ogenblik in een team het voortouw moeten nemen, organiseren we voor het tweede opeenvolgende jaar een jaartraject”, zegt Pascal De Veirman, zaakvoerder van Intentif. “Dit gebeurt onder de noemer Leiderschap anno 2016. “Het is een jaarprogramma voor drie doelgroepen – CEO’s, ervaren managers/directeurs en startende managers – met training, coaching, workshops, en overleg. De reacties die we van de deelnemers van vorig jaar hebben gekregen waren bijzonder positief. Onder meer het opzijzetten van beperkende machtsstructuren, het aansturen van teams vanuit inspiratie en empathie en het overbrengen van bezieling op een team komen aan bod. We zijn ervan overtuigd dat ontvankelijkheid en verbinding de kernwoorden zijn voor de leiderschapsstijl van morgen.”

Alle sessies van het jaartraject vinden plaats in het Leerhof, een plek die zich perfect leent voor dit werk: stilte, ruimte, prachtige natuur, lekkere en gezonde voeding, mooie en verzorgde kamers. Intentif organiseert op 3, 9 en 17 februari nog drie infosessies om potentiële deelnemers duidelijk te informeren over wat ze van het jaartraject kunnen verwachten.