International Club of Flanders klaar voor nieuw clubjaar

2aaf684Op donderdag 25 augustus opende de businessclub International Club of Flanders (ICF) het nieuwe clubjaar op de jaarlijkse BBQ in de feeërieke setting van de tuin achter Sint-Pietersabdij. Verschillende clubleden, die de vakantie hadden doorgebracht in Italië, waanden zich opnieuw in Toscane mede dankzij het prachtige weer. Het nieuwe bestuur werd voorgesteld onder de enthousiaste leiding van hun voorzitter, Dominique Santens (foto).

Tijdens het traditionele boottochtje werd halt gemaakt aan de foyer van de Wijnaert van de HoGent (het voormalige gebouw van de Nationale Bank) waar de leden ontvangen werden voor het aperitief door Robert Hoogewijs, Algemeen Directeur HoGent.

Vervolgens ging het richting Sint-Pietersabdij waar de tafels gedekt stonden met een feeëriek zicht op de tuin en de wijngaard.

De International Club of Flanders werd in 1967 opgericht om een ontmoetingspunt te creëren voor de lokale ondernemers, de industriëlen en de expats die tijdens de Golden Sixties toestroomden in de zone rond het kanaal. Vandaag is de businessclub, gegeven de gewijzigde economische realiteit en de sociale evolutie, een zakelijke netwerkorganisatie dat een platform biedt waar KMO’s,  vrije beroepers, consultants elkaar op informele manier treffen oa ter gelegenheid van diverse clubavonden.

Recent werd een nieuw -afgeslankt- bestuur verkozen dat alles in het werk stelt om de Club een gepaste uitstraling te geven in de Gentse regio.

Aan de missie werd niets gewijzigd. Er blijkt nog steeds nood aan persoonlijke ontmoetingsplaatsen tussen individuen, ondanks het digitale tijdperk. Maar de manier waarop is bijgestuurd. “Wij wensen vooral in te zetten op betrokkenheid. Een club is er in de eerste plaats voor onze leden en de dialoog tussen bestuur en leden is cruciaal. Communicatie, afgestemd op de wensen van die leden, is onze hoofdbekommernis”, aldus voorzitter Dominique Santens, CEO van Parcolys Flooring, gevestigd te Oudenaarde. Hij loodst de Club, samen met een dynamische Raad van Bestuur die gebruik maakt van interactieve werkgroepen -precies om die betrokkenheid in de hand te werken- naar de volgende fase. Want de Club bestaat in 2017 exact 50 jaar en wenst graag een up to date platform te bieden aan zijn leden.

Onder andere doen zij dat door, in een wereld die steeds meer internationaliseert, dank zij het lidmaatschap, toegang te creëren tot diverse netwerken van wereldwijd verspreide clubs en ontmoetingsplaatsen. Niet onbelangrijk vandaag de dag.

De voorzitter besluit: “Het is niet meer van deze tijd om ‘exclusief’ avonden te organiseren voor een beperkt ledenaantal. ‘Sharing’ is the buzz word en wij wensen onze evenementen dan ook open te stellen voor andere organisaties of geïnteresseerden. Dit kan alleen maar verrijkende contacten opleveren zodat onze doelstelling, het bijeen brengen van de zakelijke community van Gent en omstreken, des te meer gerealiseerd wordt.”