Het Gentse NGDATA, een softwarebedrijf dat oplossingen voor het beheer en optimaliseren van klantenervaringen ontwikkelt, heeft een definitief akkoord bereikt voor de overname van Eccella. Dat Amerikaanse consultancybedrijf uit New York, met kantoren in Londen en Mumbai, heeft een leidende positie op het vlak van datagedreven adviestrajecten en systeemintegratie. “Met deze strategische overname versterken we het team, de mogelijkheden en de infrastructuur om onze groei nog te versnellen”, zegt Luc Burgelman, ceo van NGDATA.

Met de overname verbreedt en versterkt NGDATA haar wereldwijde aanwezigheid. “De uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk en de versterking van de aanwezigheid in de Verenigde Staten van Amerika is een logische volgende stap om de ambitieuze groeistrategie van NGDATA wereldwijd te versnellen”, verduidelijkt Michel Akkermans, voorzitter van NGDATA. Daarnaast zal het Gentse softwarebedrijf de kans hebben om meer en diepgaandere relaties aan te gaan met strategische technologiepartners via het sterke partner-ecosysteem van Eccella. “De combinatie van ons dataplatform Lily Enterprise met de uitgebreide kennis, sterke partnerships en wereldwijde expertise van Eccella zorgt voor een unieke waardetoevoeging”, aldus Luc Burgelman.

Het akkoord met Eccella volgt kort na de overname van het Nederlandse Rednun, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van gepersonaliseerde, datagestuurde video’s. Eerder nam NGDATA ook ENQIO, een Europees consultancybedrijf voor datamanagement, business analytics en het beheren van multi-channel campagnes, over.

NGDATA werd in 2012 opgericht door Luc Burgelman, Steven Noels en Frank Hamerlinck. Het bedrijf is gevestigd in Gent en heeft kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië-Oceanië. De omzet van NGDATA groeide in 2016 met maar liefst 75 procent en ook het aantal medewerkers nam met 50 procent toe.