De 1776 Challenge Cup krijgt voor de eerste keer een Belgische editie. Op 20 september haalt Watt Factory de internationale pitchwedstrijd naar Gent. Daarmee pakt de Gentse community van ondernemers en creatievelingen meteen uit met een sterk event, nadat het in juni dit jaar officieel zijn smart cityhub in het voormalige pakhuis van textielbedrijf La Lys opende.

De Challenge Cup is een gerenommeerde pitchwedstrijd op wereldschaal. Daarbij wordt op zoek gegaan naar de start-up met de beste pitch voor het oplossen van een complex probleem. Op 20 september zullen de start-ups op korte tijd oplossingen aanreiken rond in onderwijs, mobiliteit, gezondheid, vergrijzing, voedsel, energie, veiligheid, enzoverder. “Gezien de focus op thema’s rond smart cities, was deze wedstrijd een duidelijke match met onze visie. Watt Factory wil ook de internationale markt bij de start-ups zo vroeg mogelijk in hun vizier brengen. Voor deze snelle groeiers is dat immers een essentiële stap naar succes”, aldus Yonca Braeckman.

De stad die nooit slaapt

De Belgische winnaar van de 1776 Challenge Cup mag deelnemen aan de wereldfinale. Die gaat door in New York. Ondernemers krijgen er de kans om hun visie op mondiaal niveau te presenteren. Ze vertellen hun verhaal aan de industrie en betrekken ook de overheid. Daarnaast maken ze kans om grote prijzen te winnen.

Geïnteresseerde start-ups kunnen hun applicatie nog indienen tot en met 1 september.