icl-dsc_0023Ingrid Ceusters, CEO van vastgoedbedrijf Group Hugo Ceusters-SCMS, kreeg deze week samen met twee andere vrouwelijke bedrijfsleiders van IWEC, de internationale organisatie voor ondernemende vrouwen, dé internationale prijs voor vrouwelijk ondernemerschap. Het is de eerste keer dat hiervoor drie Belgische ondernemers selecteert.

 Het was Ingrid Ceusters, CEO van Group Hugo Ceusters-SCMS, die gisteren samen met Annemie Baeyaert (Resigrass) en Corinne Dumont (Sequoia) de IWEC-award overhandigd kreeg voor haar vrouwelijk ondernemerschap en toekomstvisie.

Ingrid Ceusters begon haar  carrière in de medische sector maar maakte al snel een carrièreswitch richting de vastgoedsector. In 1996 werd ze lid van de directieraad van Immobiliën Hugo Ceusters, het vastgoedkantoor van haar echtgenoot wijlen Hugo Ceusters. Als erkend BIV-makelaar nam ze uiteindelijk in 2007 het bedrijf als CEO in handen en leidde het naar de top van de Belgische vastgoedwereld. Na de fusie met Shopping Center Management Services (SCMS) werd Group Hugo Ceusters-SCMS onder haar leiding een vastgoedspeler met expertise in kantoren-, retail-, logistiek- en investeringsvastgoed.

“Elk bedrijf heeft vrouwelijke input nodig”, zegt ze. “Natuurlijk moet je je cijfers en balansen kennen, maar emotionele intelligentie is essentieel om een bedrijf te runnen waar je resultaten kan boeken en je werknemers zich goed voelen”

De award voor Ingrid Ceusters is niet het enige belangrijke nieuws bij de Groep Hugo Ceusters-SCMS. De in 2011 opgezette afdeling voor West- en Oost-Vlaanderen, is immers verhuisd van Dok Noord naar het kantoorcomplex 3 Square in Zwijnaarde waar onder meer ook Wilink, Betafence, Besix, Banque de Luxembourg, Mathieu Gijbels, Bloom Law en Fetim Group zetelen. De site wordt omgeven door de 3 grote Gentse verkeersaders R4, E40 en E17 en ligt vlakbij het op- en afrittencomplex 14 van de E40.

“We zijn in stilte in Gent begonnen om onder leiding van Louis De Clercq de Oost- en West-Vlaamse markt beter te kunnen bedienen”, zegt Ingrid Ceusters. “We zijn begonnen in een klein kantoortje in Dok Noord en stonden daar mee in voor de commercialisatie van het retailpark van 18.000 vierkante meter en de 15.000 vierkante meter kantoren.”

Door de verdere expansie in Oost en West-Vlaanderen drong een verhuis zich op. “Deze verhuis staat eigenlijk symbool voor de verdere groeiplannen van onze groep en speelt in op de nieuwe trends van regionalisering en delocalisatie”, zegt Louis De Clercq, die ook nog aangeeft dat de afdeling Oost- en West-Vlaanderen ook nog op zoek is naar nieuw talent.