Investering van 400.000 euro in Oudenaards avonturenpark

23eca9ac-d944-11e3-a6d7-a8580dd85608_originalOndernemer Hendrik Vandermarliere (foto), die in eigen land drie avonturenparken uitbaat (Oudenaarde, Nieuwpoort en Fairon in Wallonië), staat op het punt fors te investeren in het park The Outsider in Oudenaarde. Het gaat zonder meer om een primeur voor België. Begin 2017 moet er in Oudenaarde een waterskikabelbaan komen op de fraaie recreatievijver aan de rand van de stad.

De West-Vlaamse ondernemer heeft in het buitenland alle bestaande concepten bestudeerd en heeft om en bij de 400.000 euro veil om zijn project te realiseren. “Waterskiërs kunnen met negen man tegelijk aan de bak komen in wat je een soort van waterskilift met kabels kan noemen,” aldus Hendrik Vandermaliere.

Naast dit aanbod gaat Vandermarliere ook voor een zitski voor mensen met verlamde onderbenen. “Voor een dergelijke zit ski zijn er specifieke obstakels waar men dan kan over springen,” zegt Vandermarliere. “Je kan het vergelijken met een funpark op de skipistes. Wij gaan via crowdfunding een dergelijk obstakel proberen te kopen.”

Met zijn outdoor parken mikt Vandermaliere steevast op een cliënteel van scholen, jeugdbewegingen en last but not least bedrijven. Centraal in de aanpak voor bedrijven of organisaties (zoals recent nog de stad Kortrijk onder leiding van burgemeester Vincent Van Quickenborne) staat teambuilding. Vandermarliere biedt aan dezelfde doelgroepen ook buitenlandse avontuurlijke reizen aan. (KC)