Investering Van Moer Group in Gentse haven kan tot 50 jobs opleveren

van-moerOp woensdag 30 september gaf de logistieke dienstverlener Van Moer Group het officiële startsein voor zijn investering in de haven van Gent. Het Havenbedrijf Gent is opgetogen dat dit logistieke bedrijf voor het eerst voet aan wal zet in de Gentse haven.

In een opslagplaats van 6.500 m2 groot (‘Van Moer Ghent Warehouse’) is plaats voor de opslag van diverse goederen in rekken en op bulklocaties, voor snelle overslag (‘cross-dock’) en logistieke activiteiten met toegevoegde waarde zoals herverpakken, labelen, afvullen en herpalletiseren. De opslagplaats is gelegen in het Skaldenpark aan de R4-Oost. Deze investering is goed voor 15 tot 50 jobs.

Van Moer Group koos de Gentse haven voor deze activiteiten omwille van de goede verbindingen richting Frankrijk, Nederland en Duitsland over de weg (E17/E40) en via de binnenwateren. De haven van Gent is al actief in de sector van logistieke activiteiten met toegevoegde waarde, opslag en distributie. Met deze nieuwe investeerder weet de haven zijn positie te versterken.

Van Moer Groep bestaat dit jaar 25 jaar en heeft zich in die kwarteeuw onder leiding van Jo Van Moer en Eric Noterman getransformeerd van een een klein familiebedrijf tot een volledig geïntegreerde logistieke dienstverlener. Het bedrijf heeft een omzet van bijna 87 miljoen euro en 560 werknemers, van wie 430 in België. Het bedrijf is actief in België, Roemenië en Brazilië.