Het Amerikaanse investeringsfonds Bain Capital doet een bod op de petflessenfabrikant Resilux uit Wetteren. De broers Peter en Dirk De Cuyper, ceo’s van het familiebedrijf, steunen het bod. Bain Capital wil 195 euro per aandeel bieden, wat neerkomt op in totaal 390 miljoen euro. Het Oost-Vlaamse familiebedrijf zou na de overname van de beurs verdwijnen.

Co-ceo’s Dirk en Peter De Cuyper bezitten samen 57,6 procent en gaan in op het overnamebod. Beide partijen hebben een principeovereenkomst gesloten. De overname van Resilux is geslaagd als Bain Capital 90 procent van de aandelen verwerft. “Je trouwt enkel met iemand, als je wil trouwen”, zegt ceo Dirk De Cuyper. De stichtende en controlerende familie blijft nog even mee aan het roer. Beide heren zullen de komende 18 tot 24 maanden de transitie begeleiden. Bain Capital heeft ook een bod gedaan op een niet-beursgenoteerde sectorgenoot van Resilux. Als beide biedingen slagen, zullen de twee bedrijven worden samengevoegd.

Resilux werd in 1994 door de familie De Cuyper opgericht. Het Oost-Vlaamse bedrijf is gespecialiseerd in de productie en verkoop van petflessen, die worden gebruikt voor het verpakken van water, frisdranken, oliën, fruitsappen, bier en andere toepassingen. Het familiebedrijf was sinds begin oktober 1997 beursgenoteerd. Resilux heeft naast het hoofdkantoor in Wetteren ook vestigingen in de Verenigde Staten, Spanje, Griekenland, Rusland, Hongarije en Zwitserland.