Isolatie-expert Isoprofs, met vestiging in Lokeren, gaat deel uitmaken van Essent. De overname past in de ambitie van de energieleverancier om koploper te worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing. “Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe diensten waarmee we voor comfort en energiebesparing kunnen zorgen. Met de overname van Isoprofs kunnen we nu onze portfolio uitbreiden met isolatie”, legt Pierre Pignolet, ceo van essent.be uit.

Met tien uitvoeringsteams in België, die vanuit Lokeren actief zijn, en een administratief centrum in Hasselt, is Isoprofs één van de grootste isolateurs in België. Er komt geen naamsverandering en er gaan ook geen jobs verloren bij het bedrijf. “Isolatie is vaak de eerste stap in het proces van verduurzaming en energiebesparing”, zegt Elo Dhaene, directeur van Isoprofs, die in zijn functie actief blijft. “Door de overname kunnen we nog intensiever profiteren van elkaars netwerk. Hierdoor zien wij verdere groeimogelijkheden in Nederland en België.”

Ruime ervaring

Essent.be verwacht dat de vraag naar totaaloplossingen voor energiebesparende maatregelen in woningen en gebouwen in de komende jaren verder zal toenemen. De ruime ervaring van Isoprofs in zowel de particuliere als zakelijke markt vormde een belangrijke meerwaarde in de beslissing tot overname. “Met isolatie voegen we een klassiek energiebesparend product aan ons aanbod van energiegerelateerde producten en diensten”, zegt Pierre Pignolet.

Isoprofs werd opgericht in 2009. Het multidisciplinaire isolatie- en vochtbestrijdingsbedrijf heeft naast Lokeren en Hasselt nog twee vestigingen in Nederland, met name in Meijel en Almere.