IT1 sluit raamcontract met provincie Oost-Vlaanderen

it1%2021years%20event%20sessies_Informaticaleverancier IT1, met vestigingen in Dendermonde en Gentbrugge, ondertekende vorige week een raamovereenkomst met de provincie Oost-Vlaanderen rond desktops, printers, multimedia-apparatuur en IT-accessoires. IT1 won het vierjarige contract dankzij competitieve prijzen, relevante kennis van zaken, een kwalitatief productaanbod en een strikt georganiseerde dienst-na-verkoop. De raamovereenkomst op afroep heeft een potentiële waarde van meer dan 3,6 miljoen euro.

Dankzij de raamovereenkomst bespaart het provinciebestuur niet alleen op de aankoopkosten, het verlaagt ook de administratieve lasten. De provinciale diensten en het provinciaal onderwijs kopen hun apparatuur aan bij IT1. Maar ook de Oost-Vlaamse gemeentebesturen, OCMW-besturen, hun samenwerkingsverbanden en hun verzelfstandigde agentschappen én de andere Vlaamse provincies kunnen van de raamovereenkomst gebruik maken.

“Bestellen via de raamovereenkomst zorgt voor elk bestuur voor een besparing omdat er niet steeds een gunningsprocedure moet worden georganiseerd voor elke nieuwe aankoop van informatica-apparatuur en de daaraan gekoppelde dienstverlening”, legt Mario Van de Voorde (foto), zaakvoerder van IT1 uit.  “Dit geldt zelfs voor grote aankopen waar anders een Europese aanbesteding voor nodig zou zijn. Die voorwaarde valt nu weg voor alle apparatuur die in de raamovereenkomst omschreven staat. Alle geïnteresseerde publieke diensten kunnen ook online bestellen via een webshop, maar kunnen evengoed advies op maat krijgen via één van onze productspecialisten.”

IT1 profileert zich sinds 2010 als gespecialiseerde leverancier voor lokale en regionale overheden en heeft reeds verschillende meerjarige raamovereenkomsten met de provincie Antwerpen en recentelijk ook met de gemeente Tervuren die fungeert als opdrachtencentrale voor de lokale besturen van de provincie Vlaams-Brabant. Het Oost-Vlaamse provinciebestuur is al klant sinds 1997. Ook centrumsteden zoals Dendermonde, Aalst, Zottegem en Eeklo en meer dan 50 gemeente- & OCMW-besturen, waaronder  Zomergem, Assenede, Lovendegem, Brakel, Haaltert, Lochristi, en Wichelen staan op de klantenlijst. “Daardoor heeft IT1 ook een grondig inzicht in de behoeften van openbare diensten en scholen”, aldus nog Mario Van de Voorde.