Trends en Trends-Tendances organiseren voor de 16de keer de uitreiking van de Trends Gazellen. Deze snelgroeiende bedrijven of Gazellen zijn telkens sterke en competitieve bedrijven in hun domein en voor hun provincie. De Trends Gazellen worden eerst per provincie gelauwerd en op het einde vloeien hier ook de nationale Trends Gazellen uit. Telkens voor drie verschillende categorieën van ondernemingen (kleine, middelgrote en grote). Het Gazellen-concept is een initiatief van Roularta Media Group.

Woensdagavond vond de officiële uitreiking van de Trends Gazellen 2017 plaats voor de provincie Oost-Vlaanderen. De Trends Gazellen Ambassadeurs 2017 voor deze provincie zijn ITP bij de kleine ondernemingen, Mifratel bij de middelgrote bedrijven en tot slot Ablynx bij de grote bedrijven.

ITP (In The Pocket) Agency werd in 2010 gesticht door drie bevriende studenten: Jeroen Lemeire, Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere. Het businessidee ontstond als het ware op café. De start-up die al aan 75 mensen werk geeft, profileert zich als een specialist van mobiele applicaties. Mifratel is een zogenaamd contactcentrum of callcenter. Ceo Frank Dhooghe kan rekenen op de steun van het Belgische investeringsfonds KeBeK om het bedrijf verder te laten groeien in een sector waar consolidatie aan de orde is. Ablynx, dat geleid wordt door Wim Ottevaere, is een Gents biotechbedrijf dat in 2018, na intens onderzoek, hoopt om met een eerste medicijn voor de dag te komen. In de pijplijn zitten 45 onderzoeksprojecten. Het bedrijf heeft al partnerships met grote farmabedrijven.