Jan Coesens, zaakvoerder van Jan Coesens Transport uit Geraardsbergen, heeft zijn aandelen aan Van Egdom Groep uit Heist-op-den-Berg verkocht. Het gebrek aan opvolging lag aan de basis van de overname. “Ik had besloten om het vanaf mijn vijftigste wat rustiger aan te doen. Vandaag ben ik 47, maar de opportuniteit was er. Die kon ik niet aan me laten voorbijgaan”, verduidelijkt Jan Coesens.

Van Egdom Groep telt meer dan 250 medewerkers en is een sterke speler op gebied van uitzonderlijk transport. “Wij staan als kmo dan weer dicht bij de klanten, wat voor een goede combinatie zorgt”, aldus Jan Coesens. De samenwerking met Paul Van Egdom verliep bijzonder vlot. “Enkele jaren geleden hebben we enkele klanten van hen kunnen afsnoepen, maar nu bundelen we onze krachten. Paul heeft veel liefde voor het vak. We werken op hetzelfde niveau en delen dezelfde ideeën.”

Het filiaal in Geraardsbergen blijft na de overname operatief zoals voorheen. Ook de naam Jan Coesens Transport wordt nog minstens tien jaar behouden. “Onze medewerkers blijven ook aan de slag. De groep zal binnenkort zelfs worden uitgebreid met extra werkkrachten. Ikzelf zal eveneens nog een tiental jaar meedraaien, zowel als directeur, begeleider en chauffeur om de voeling met de werkvloer niet te verliezen.”

26 jaar in het vak

Het verhaal van Jan Coesens Transport startte in september 1991 toen het uitzonderlijk vervoer aan het opkomen was. Vandaag telt het bedrijf zo’n 20 medewerkers. “Op het gebied van machinetransport voor aannemers behoren we tot de belangrijke spelers. Maar we doen meer dan transport”, legt Jan Coesens uit. “We bieden een full service. Ook het monteren en demonteren van machines, het reinigen en de stockage van machines nemen we op ons.”