AALST – Jan De Nul Group (JDN) ondertekende een overeenkomst voor de oprichting van een joint venture met haar partner Payra Port Authority (PPA) voor de uitvoering van een baggerproject in de diepzeehaven van Payra (Bangladesh). De baggerwerken hebben een tegenwaarde van naar schatting 550 miljoen euro.

Het contract werd getekend in aanwezigheid van de minister voor Scheepvaart Shajahan Khan, Frank Vanwingh van Credendo en de Belgische ambassadeur in de regio Jan Luyckx. De regering van Bangladesh beschouwt de ontwikkeling van de diepzeehaven van Payra van vitaal belang voor een snelle en efficiënte ontwikkeling van de infrastructuur en de handel in Bangladesh. Om de nieuwe haven met succes te kunnen uitbaten, zijn bagger- en opspuitingswerken noodzakelijk. Met deze overeenkomst hebben JDN en PPA de basisprincipes vastgelegd voor hun samenwerking op lange termijn. De overeenkomst maakt ook het opstarten van de eerste fase, de broodnodige baggerwerken, mogelijk. In deze eerste fase zal JDN tot 9 baggerschepen uit haar vloot inzetten, waaronder een aantal van de meest krachtige cutterzuigers ter wereld.

Met dit project zal JDN meer dan 13 miljoen m³ land creëren en meer dan 60 miljoen m³ aan materiaal uitbaggeren om de ontwikkeling van de nieuwe diepzeehaven van Payra op gang te trekken. De regering van Bangladesh investeert fors en op doorlopende basis mee in de transport- en energie-infrastructuur om de handel te ondersteunen en zo een versnelde groei van de economie aan te sturen. De diepzeehaven van Payra speelt dan ook een cruciale rol in de economische groei van het land en zou zich geleidelijk aan tot een belangrijk transportknooppunt voor de regio moeten ontwikkelen. JDN is trots met de rol die haar werd toebedeeld.