Onlangs nam de West-Vlaming Jan Vandenhende Semaburo in Maldegem over, een bedrijfje gespecialiseerd in kantoorinrichtingen met een focus op ergonomische werkplekken. Vandenhende, een mid dertiger, heeft bij het gereputeerde Deloitte jarenlang ervaring opgedaan in binnen- en buitenland (Luxemburg, Ierland). Maar hij droomde al langer van een eigen bedrijf te runnen.

Met Semaburo is het zo ver. “We hebben een winkel annex showroom waar we kantoor-en schoolbenodigdheden verkopen, en een webshop in parallel”, aldus Jan Vandenhende. “Daarnaast breiden we ook ons gamma akoestische oplossingen uit naar verschillende sectoren. We hebben een webshop voor de kantoorbenodigdheden en de website rond onze producten en diensten is nog in opbouw. Wij bieden aan particulieren, vrije beroepen, scholen, kleine en grote bedrijven de volgende diensten aan: advies, verkoop en ook instellen van ergonomische stoelen van het Noorse merk HÅG. Een top-ergonomische stoel, pionier ook qua duurzaamheid en milieubeleid, met de nodige certificaten. En een prachtig Scandinavisch design. Het aanbod bevat bureaustoelen, bezoekers- en vergaderstoelen volgens het concept van bewegend zitten vanuit de voeten. De ergonomie van een vast kantelpunt kan niet overtroffen worden door eender welke stoel met synchroonmechaniek. De stoelen worden ook aangepast aan wat de klant vraagt. Daarnaast hebben we ook in de hoogte verstelbare bureaus van het Duitse merk Palmberg in portefeuille, naast heel kwalitatieve zit-sta bureaus, opbergkasten en ladenblokken. We verdelen ook het iets budgetvriendelijker Nederlandse merk Huislijn. Volgend jaar hoop ik naast Huislijn een eigen productie van kwalitatieve, budgetvriendelijke bureaus aan te bieden.”

Semaburo wil met andere woorden van alle markten thuis zijn en richt zowel individuele bureaus in, als vergaderzalen, flex-werkplekken, kantines en open-space kantoorruimtes. “We hebben ook een partnership met een IT-dienstenbedrijf om totaaloplossingen te kunnen bieden bij bedrijfsverhuizen”, aldus Vandenhende. “Daarnaast ambiëren we ook om wand- en plafondpanelen aan te bieden aan ons cliënteel. We zijn daarvoor in onderhandeling met een vooraanstaand Nederlands bedrijf.”