WONDELGEM – Transuniverse Forwarding is door het Japanse Nitto EMEA gelauwerd voor zijn uitzonderlijke prestaties. In de categorie Services & Logistics werden de stipte leveringen en de snelheid van de klantendienst van het Oost-Vlaamse bedrijf in de bloemetjes gezet.

Afgevaardigd bestuurder van Transuniverse Forwarding Frank Adins mocht de award in Londen in ontvangst nemen. “Dit is een bekroning voor een jarenlange samenwerking met de Belgische vestiging van Nitto EMEA”, zegt Frank Adins.

Lokale ondersteuning

Nitto heeft in Genk haar grootste productiesite van de EMEA-zone voor de productie van dichtingsmaterialen en gespecialiseerde kleefbanden. Deze eenheden worden naar de hele EMEA-zone geëxporteerd. Die beslaat Europa, Midden-Azië en Afrika. Transuniverse Forwarding organiseert deze transporten. “Dochterbedrijf Intercargo haalt de goederen op in de fabriek in Genk en brengt ze naar het crossdock-platform in Wondelgem. Van daaruit worden ze vervoerd naar de verschillende landen, waar lokale agenten voor de fijnmazige distributie zorgen”, legt Frank Adins uit.

Ook een controletoren van Transuniverse houdt toezicht op de hele keten van Nitto EMEA. Die zorgt ervoor dat de operaties gestroomlijnd, performant en stipt gebeuren. “We kunnen zo zeer hoge stiptheidsniveaus voor de leveringen van Nitto-producten nastreven, waarvoor de Japanse producent ons nu ook beloont met een award.”

Transuniverse Forwarding werd in 1983 opgericht door Frank Adins. Met vestigingen in Wondelgem en het Roemeense Constanta is de Belgische dienstverlener actief in internationale groepage, nationale distributie en logistiek. Er werken een honderdtal werknemers die in 2016 voor een jaaromzet van ruim 55 miljoen euro zorgden.