Japanse klanten vinden de weg naar maatmeubelen uit Eeklo

aaaafranseikTot de jaren zeventig van de vorige eeuw was Eeklo een bloeiende meubelstad. De grote industriële groepen uit de meubelsector zijn er nu niet meer, maar het vakmanschap en de liefde voor de houtbewerking zijn niet helemaal uit het Meetjesland verdwenen.

Zo mag het in 1969 opgerichte Amboise-Interiors uit Eeklo zich één van de overblijvende fabrikanten noemen van de generatie meubelmakers uit Eeklo, die met ambachtelijk en bijzonder persoonlijk gericht werk zelfs klanten uit Japan de weg naar Eeklo doet vinden. “Met een team van dertien mensen maken wij meubelen op maat die allemaal vervaardigd zijn uit massief  Franse eik”, zegt zaakvoerder Filip Van Autreve, die zich ondertussen met behulp van een aantal zorgvuldig geselecteerde partners ook heeft gespecialiseerd in totaalinrichting. “Dat gaat van het leveren en plaatsen van kasteelparket en verweerde oude plankenvloeren tot het leveren van ingebouwde kasten en exclusieve binnendeuren en lambriseringen.”

Het aanbod van Ambroise Interiors straalt authenticiteit uit en speelt perfect in op de wensen van mensen die dankzij hun interieur hun persoonlijkheid tot uiting willen brengen. En de reclame van mond tot mond door mensen die klanten die zich vaak in exclusieve kringen bewegen doet kennelijk goed haar werk, want het bedrijf heeft inmiddels niet alleen veel klanten in de buurlanden Nedrland en Frankrijk, maar ook in Japan. “Natuurlijk is er een markt voor massaproductie van meubelen, maar wij voelen ons uitstekend in onze sas in de niche van de produceten en het interieuradvies op maat”, besluit Filip Van Autreve.