jaswigDe jonge Gentse startup Jaswig, die standing desks produceert en inspeelt op het toenemende besef dat het urenlange zitten, waar we ons maar niet van te lijken kunnen losmaken, bijzonder ongezond is, kondigt negen maanden na zijn succesvolle Kickstartercampagne aan dat ondertussen de kaap van 250.000 euro omzet gerond is.

Jaswig, dat ondertussen ook met de productie en verkoop in de Verenigde Staten is gestart, verkocht bij de lancering in september 2015 meteen 175 standing desks in één maand en kan zich sindsdien verheugen in stabiele verkoopcijfers.

Mede-oprichter Nick Cornille is dan ook erg ambitieus. “We zien echt veel marktmogelijkheden in de Verenigde Staten”, zet hij. “Daarom zoeken we naar partnerships om daar events te organiseren.  Want we geloven volop in samenwerking, ook in eigen land.”

Onder andere Delta Lloyd, Securex en de Universiteit Gent starten de komende maanden projecten op met Jaswig, zowel op de werkvloer als bij de werknemers thuis.

“Het zijn organisaties die actief werken aan betere werkomstandigheden voor hun medewerkers op het vlak van ergonomie en fysieke werkhouding”, zegt Nick Cornille.

KBC bezorgt Jaswig een investeringskrediet van 50.000 euro dat de ondernemers de komende maanden ademruimte biedt om enkele investeringen te doen. De bank heeft samen met Jaswig ook een dossier ingediend bij PMV om verdere financiering mogelijk te maken.

“Met deze bijkomende financiering kunnen we meer inzetten op marketing en kunnen we onze stock op peil houden om zo sneller te kunnen leveren”, geeft Nick Cornille nog aan.