Sarie Paepe wordt de nieuwe voorzitter van JCI Aalst. Jaarlijks verkiest de vereniging voor jonge professionals en ondernemers in december zijn voorzitter voor het komende werkingsjaar. Op de algemene vergadering kreeg Paepe de overgrote meerderheid achter zich. Zij volgt daarmee op 1 augustus 2017 huidig voorzitter Leiv Hendrickx op.

“Binnen JCI geloven wij in het principe one year – one man – one job”, vertelt Leiv Hendrickx. “Dat betekent dat iedereen die een functie opneemt binnen JCI, dat in principe voor één jaar doet. Vandaar dat we ook elk jaar een nieuwe voorzitter kiezen. Om toch continuïteit te garanderen, houden we deze verkiezing ruim op voorhand. Zo kan de inkomende voorzitter zich alvast meer dan een half jaar inwerken.”

Sarie Paepe, die sinds 2010 lid is van JCI Aalst, werkt als HR-consultant en coach bij SBS Skill BuilderS. “Ik ben verknocht aan Aalst”, zegt ze. “Daarom koos ik er ook voor om mijn jaarprogramma op lokale initiatieven te stoelen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat we nog steeds regelmatig zullen deelnemen aan activiteiten in heel Vlaanderen en daarbuiten, maar ik wil met JCI Aalst echt een impact hebben op onze stad. Ik kijk alvast erg uit naar komend werkingsjaar.”

JCI Aalst staat gekend als een dynamische groep jonge ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar. Het gaat niet om een exclusief gezelschap van zelfstandigen en ondernemers. Iedereen is welkom om mee te werken aan de verschillende projecten. De Steamfactory vormt het meest recente project waar JCI Aalst zijn schouders onder zette. Het gaat om een werkplek voor starters in en om Aalst, gevestigd op de oude Electrabelsite, ook wel de stoomfabriek genoemd.