JCI maakt Oost-Vlaamse genomineerden voor Vlaamse JO bekend

dummy-oostvlaanderenBenjamin Rieder (Bubble Post), Jakob Lorré (Seeq), Dries Henau (Wasbar) en Sam Baro (Planet Group). zijn de vier jonge Oost-Vlaamse ondernemers die kans maken om uitgeroepen te worden tot beste, meest innovatieve en creatieve Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer van 2015.

De verkiezing van de Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar is een evenement van Junior Chamber International Oost-Vlaanderen. “De award wil jonge ondernemers bereiken en stimuleren om hun visie en talenten verder te ontwikkelen”, legt commissievoorzitter Els Van Impe uit. “We willen hiermee de beste jonge ondernemer van Oost-Vlaanderen lauweren voor zijn of haar visie en verdiensten. Ook willen we met de award jonge mensen aanmoedigen om de vaak moeilijke stap te zetten naar ondernemen.”

Ook dit jaar zijn opnieuw creatieve, en vooral innovatieve jonge ondernemers genomineerd. Hun respectievelijke bedrijven hebben Gent als uitvalsbasis, maar mikken nationaal en internationaal veel verder.

Planet Group, opgericht in 2006 door Sam Baro, is op korte tijd uitgegroeid tot een bloeiende onderneming dat ICT-diensten levert aan bedrijven. Zijn bedrijf werd al twee keer genomineerd door Trends Gazelle in de categorie “snelst groeiende onderneming”. Als op en top Belgisch bedrijf, één van de weinigen in de IT-sector, richtte de NV Planet Group drie dochterondernemingen op en heeft het bedrijf intussen al 80 mensen in dienst. “Een Belgisch en Oost-Vlaams succesverhaal”, zegt commissievoorzitter Els Van Impe.

Vanaf 2012 leverden koeriers van Bubble Post per fiets pakjes in het centrum van Gent. Drie jaar later breidde Benjamin Rieder, de man achter Bubble Post, zijn concept uit naar Sint-Niklaas, Kortrijk, Antwerpen en Brussel. Vanuit eigen depots aan de rand van de steden verzorgt Bubble Post goederentransport van en naar het stadscentrum met elektrische cargofietsen en voertuigen. Het bedrijf groeide in drie jaar tijd uit tot een gigantisch succes en heeft nu zelfs plannen om Wallonië en Nederland te veroveren. Bubble Post richt zich op e-commercebedrijven, maar ook op groot-en lokale handelaars. “Dit Gents succesverhaal is uniek, Bubble Post wil een duurzame oplossing bieden voor vaak moeilijk lokaal transport op een ecologische manier. Match made in heaven”, motiveert Van Impe de keuze.

Dries Henau, de derde genomineerde, stampte het concept Wasbar in 2012 uit de grond in Gent. Het idee is even gek als geniaal: naast je was doen kan je in Wasbar terecht voor een hapje en een drankje. Zo maak je van een alledaagse activiteit als de was doen een sociale happening. Het concept kreeg navolging in Kortrijk en Antwerpen en wordt binnenkort ook internationaal uitgebreid. Wasbar zorgde ook voor een boost van blended concepts in het Vlaamse retaillandschap. Daarnaast groeiden ze dankzij een sterke communicatiestrategie en storytelling snel uit tot een fenomeen in Vlaanderen. “Een bloeiende onderneming met een hoek af, een ideale kandidaat om de award binnen te halen”, aldus Van Impe.

Last but not least staat ook Jakob Lorré, bezieler van SEEQ, op de shortlist. Met SEEQ, opgericht in 2011 in Gent, maakt Lorré aantrekkelijke animatievideo‟s om complexe zaken op een duidelijke manier weer te geven. Hij was pionier in deze Belgische nichemarkt. De video‟s worden vooral gebruikt door bedrijven ter ondersteuning van hun communicatieplan.
“Door iets complex op een creatieve manier te verduidelijken zijn ze one of a kind. Van niets kan SEEQ iets fantastisch maken, een terechte genomineerde”, besluit Van Impe.

De JCI Award Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar wordt uitgereikt op 19 maart 2015 in BMW-concessie Verstraeten in Lochristi. De winnaar dingt mee naar de titel van JCI Vlaamse Jonge Ondernemer van het jaar 2015.