Jessie Oosterlynck is beloftevolste Oost-Vlaamse onderneemster

jessieOp 16 februari maakten Markant vzw en UNIZO de vijf provinciale finalistes voor de Belofte 2015 bekend, de prijs voor het meest beloftevolle vrouwelijke ondernemerstalent. Enkel wie minimum 2 jaar en maximum 5 jaar als zelfstandige in hoofberoep actief is in haar eigen zaak, komt in aanmerking. De jury koos uit elke provincie een finaliste. Voor Oost-Vlaanderen gaat het om Jessie Oosterlynck die samen met Sarah Dhondt in De Pinte het reisbureau Lupa Planet runt.

Jessie Clarysse neemt het op tegen finalistes uit de vier andere Vlaamse provincies. De eigenlijke prijsuitreiking vindt plaats op 8 maart in Brussel. Dan wordt de winnares bekend gemaakt.

Met Lupa Planet bouwde Jessie Oosterlynck, die al van kindsbeen af de wereld rondreist en in 2010 zelfs een fietsreis van veertien maanden ondernam naar China, sinds 2013 een reisbureau voor de nieuwe generatie uit. “Ik heb tijdens mijn reizen geleerd om ondernemend te zijn, te communiceren, de financiën in het oog te houden en altijd uit te kijken naar kansen”, zegt Jessie Oosterlynck. “En dat zijn precies de zaken die ik als ondernemer ook toepas. We stippelen reizen op maat uit en gaan daarvoor naar de mensen toe. We profileren ons immers als mobiel reiskantoor. We zijn ook zeven dagen op zeven bereikbaar en we beschowuen elke aanvraag als een individueel proces. Klanten geven ons de belangrijskte ingrediënten van hun droomreis en die steken wij voor hen in elkaar.”